2009-08-19 14:34:41• hírek • Ferenczi Noémi

„A kétarcú ember”

„A kétarcú ember" címmel indít országos kampányt a rendőrség a nők szexuális kizsákmányolása ellen. A kampány részleteiről szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be Liviu Taut rendőrfőkapitány.

Az embercsempészet a szervezett bűnözés kategóriájába sorolható, mely nem ismer határokat és a legtöbb országban szigorúan büntetik. Napjainkban óriási méreteket öltött a nemzetközi embercsempészet, mely sok ember sorsát megpecsételte, akár munkára, akár prostitúcióra kényszerítették az áldozatot. Romániában az embercsempészetet bizonyos jogok megvonásával illetve 3-12 év közötti szabadságvesztéssel sújtják.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az embercsempészet ellen küzdő ügynökség közös kampányba kezdett, mely által a nők szexuális kizsákmányolására szeretnék felhívni a társadalom figyelmét. A kampány a „Te számítasz!" mottó égisze alatt indult útjára és az Európai Unió támogatja a romániai embercsempészet megelőzése érdekében indított programja keretében.

A kampány célcsoportja a 16 és 25 év közötti lányok illetve fiatal hölgyek. A kampány keretében mindannyiukat arra figyelmeztetik, hogy az embercsempészek olykor „kedves arcoknak" álcázzák magukat vagyis jól átgondolt stratégiával csábítják el a fiatal lányokat, majd pedig prostitúcióra kényszerítik őket.

A kampány üzenetét a nyár folyamán szervezett táborokban juttatják el a fiatalokhoz. A hatóság arról tájékoztatja a fiatalokat, hogy milyen veszélyeket hordoz magában, ha valaki prostitúcióval kívánja megszerezni a napi betevőt, illetve hogy az embercsempészek milyen trükkökkel próbálják rászedni gyanútlan áldozatukat. A bajba jutott lányok számára egy zöld számot is létrehoztak: 0800800678.

A tudatosító kampány második része az iskolákban fog lezajlani tanévkezdés után - magyarázta Taut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: